donderdag 16 juni 2016

AZC Nee?

Geldermalsen krijgt geen AZC. Het helpt blijkbaar als je tuig inzet dat met agressieve middelen jouw mening onderstreept. Het kost wat: sommigen moeten een beetje straf uitzitten, maar dan ben je wel klaar. Blijkbaar hebben ze daar liever criminelen dan buitenlandse mensen die bommen op hun hoofd kregen. 

In Limburg is er ook nieuws. De discussie over grote en kleine azc's is in elk geval wat duidelijker. Er worden in de krant eindelijk getallen genoemd. 100 tot 200 mensen is kleinschalig. En natuurlijk is het dat. We hadden hier bijna de strijd gewonnen en zulke kleinschalige AZC's kunnen regelen. Maar dat lijkt nu van de baan. Met dank aan het getut, geneuzel en gekerm krijgen we nu grote. Dat zou geen probleem zijn als dat niet betekende dat mensen dan in cabins moeten leven. In elk geval in onze gemeente, want we hebben geen gebouw waar er 350 inpassen. 

Onze gemeente is trouwens op geen enkele kaart te vinden. Als je niet beter wist zou je denken dat onze gemeente helemaal niks doet aan vluchtelingenopvang.
En ik weet niks, want ik heb sinds de vergadering van 11 mei geen informatie meer gekregen. Absolute stilte. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten