zaterdag 4 april 2015

Leemstraat of hol weggetje


Je schrikt er wel van als je het beboste holle weggetje kende. Dat het te donker was en te  dichtbestruikt, dat was voor iedereen duidelijk. Holle wegen hebben onderhoud nodig om niet om te kiepen. In een bos kun je dat kiepen nog wel eens laten gebeuren, maar in een woonwijk niet.

In de vergadering was gesproken over dikke bomen die waren omgezaagd en eekhoorns en Bonte Spechten die dakloos werden door de onderhoudswerkzaamheden.

Ik kan me voorstellen dat dat gebeurde, er is zoveel weg en de begeleidende ecoloog heeft waarschijnlijk maar één keer gekeken en niet vlak voor de aanvang van de werkzaamheden nog een rondje gemaakt. De paar resterende bomen droegen groene stipjes, de stompjes blauwe. Hadden Eekhoorn en Bonte Specht maar de kleuren moeten leren. Toch?

Niet iedereen is er ontevreden over. 'Integendeel,' hoorde ik van een paar mensen die naarstig klimop door hun hekwerk vlochten om hun privacy weer een beetje op peil te krijgen. Veel mensen hebben opeens heel wat meer licht in hun tuin en zelfs in hun huis. Er komen ook bomen terug en gras met kruiden. Uiteindelijk zal het wel weer mooi worden. Misschien komt behalve de specht en de eekhoorn dan ook het Vliegend Hert nog eens kijken.

over de bonte specht...
over de eekhoorn...
en het Vliegend hert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten