maandag 4 mei 2015

Bermen

Er is nog geen duidelijkheid over wanneer ze nu precies voor onze veilgheid aan de weg gaan werken tussen Gronsveld en Noorbeek, maar ik zag de laatste dagen wel een paar keer mannen met meters in weien staan.

Wat zouden ze meten? En waarom vanuit een wei? Zou onze veiligheid door weien en bermen gaan? Maar misschien heeft het niks met de weg te maken en staan ze daar toevallig.

foto hanneke koeneIn die bermen hangen de narcissen nu op halfzeven, maar het natuurlijk bermkruid bloeit volop en dat geeft toch meer een lentegevoel. Wegbeveiliging of niet, binnenkort zal er vanwege het netjes en het verzorgd, ook wel weer gemaaid worden. Laten we hopen dat het met beleid gebeurt, waardoor niet meteen alles om zeep wordt geholpen.

Ik vond op de website een mooi document over hoe  in onze gemeente bermen behandeld moeten worden. Op papier klinkt het allemaal heel goed en weloverwogen, met oog voor levende details. Het dateert uit 2004... Nou ja, dan heeft iedereen inmiddels tijd genoeg gehad om het te lezen, zullen we maar hopen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten