maandag 25 mei 2015

GroenLinksdingetje

We moeten ons verenigen om te werken aan universele mensenrechten, respect voor de natuur en economische rechtvaardigheid. Het mondiale milieu met zijn eindige hulpbronnen is een gemeenschappelijke zorg van alle volkeren. De huidige productie- en 
consumptiepatronen resulteren in vernietiging van het milieu en uitputting van hulpbronnen. Er zijn wezenlijke veranderingen nodig in onze waarden, instituten en levenswijzen. Hiervoor is aandacht voor onze gehele aarde, maar ook onze lokale gemeenschappen van belang. Wat zijn onze eigen kernwaarden, en van waaruit kunnen we ons dagelijks handelen in werk- en persoonlijke sfeer afstemmen?

Ofwel:
We moeten samenwerken om een paar zaken die wezenlijk belangrijk zijn voor het welbevinden van de wereld goed te regelen.
Iedereen moet een leven kunnen leiden zonder honger, levensbedreigende toestanden, angst, kou en nattigheid.
De natuur is er niet voor niks en niet alleen voor onze lol.
Waar je ook woont, je hebt middelen nodig om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Het moet niet zo zijn dat er op een paar plaatsen overvloed is en op andere plekken bittere armoede.
We kunnen niet eindeloos grondstoffen uit de aarde halen zonder dat we daar de gevolgen van gaan merken. Daar zullen we dus een oplossing voor moeten vinden, want zoals we nu bezig zijn gaat het mis.
Verbeter de wereld begin bij jezelf.

Bovenstaand cursief is een fragment uit de inleiding van de beleidsnota duurzaamheid. Dat klinkt toch alsof ze het belangrijk vinden in onze gemeente. Morgen is het punt 21 op de agenda. Punt 21!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten