maandag 11 mei 2015

Duurzaam

Duurzaamheid. Typisch zo'n thema waarbij je het eerst aan GroenLinks denkt. En dat is natuurlijk terecht, maar gelukkig wordt het steeds meer gemeengoed. Vanavond buigen we ons over ons gemeentelijk duurzaamheidsbeleid en er is een goed leesbaar stuk over opgesteld dat alleen al door dat feit enorm hoopvol is voor die duurzaamheid. 
Als je weinig te verbergen hebt kun je immers helder schrijven en zeker als het over een onderwerp gaat waar je jezelf mooi mee kunt profileren en dan bedoel ik letterlijk mooi. 

duurzaamheidsmarkt in Holten 
We moeten de mensen erbij betrekken staat er, in iets andere woorden, in. Dat betekent meestal dat we nodig zijn en waarschijnlijk financieel. Investeren in zonnepanelen of het huis energievriendelijker maken. Zoiets. Ik wil best, maar ik wil niet zomaar. Er is veel mogelijk en er wordt veel bedacht. 
Hoe breng je dat allemaal interessant en aangenaam onder de aandacht? Het duurzaamheidsevenement dat een collega-commissielid (PvdA) voorstelde lijkt mij nog steeds een strak plan. Toeristisch ook interessant, zeker als het elk jaar in een andere dorpskern gehouden wordt.  En het hoeft natuurlijk niet per se in kraampjes zoals in Holten. We hebben hier legio andere mogelijkheden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten